Logo dizajn

Vaš logo je brend koji predstavlja vas, vaš posao, vaše vrednosti i vaš cilj. Da bismo došli do pravih rešenja za vas, prvo slušamo i kroz vaše želje i odgovore uočavamo ciljanu publiku, stil, konkurenciju, poruku, glas brenda i poslovne ciljeve.

Boja i dizajn

Jedno od prvih pitanja kod pokretanja logo dizajna je izbor boja. Boje i nijanse koje izaberete će uticati na vizuelni osećaj koji vaša kompanija daje. Boje imaju različita osećanja i emocije i pravi odabir boje je ključan korak u stvaranju vašeg loga. Boja će prenositi prvu poruku vašeg poslovanja.

Tipografija i brendiranje

Drugi važan aspekt brendiranja je tipografija. Postoji nekoliko opcija o kojima bi trebalo da razmislite. Da li ćete koristiti celo ime svoje firme i logotip ili samo par slova. Pored toga, odlučivanje o izboru fonta je gotovo podjednako važno kao izbor boja.
Različite porodice fontova i stilovi ukazuju na različite stvari o vašem poslovanju. Serif fontovi se obično vide kao još respektabilni i tradicionalni. S druge strane, ako preferirate moderniji izgled opcija sans-serif fontovi su odličan izbor. Naravno postoje i mnoge druge opcije koje možete izabrati u zavisnosti od vaših ciljeva.

Poruka

Vaš logo treba da pošalje poruku kupcima. Dobro razmislite o poruci koju šaljete sa svojim logom. Čak i ako je ona izuzetno suptilna, važno je da pošaljete pozitivnu poruku. Jedna od najgorih stvari koje možete da uradite sa svojim dizajnom je da slučajno pošaljete negativnu poruku.

Beli prostor i dizajn

Dosta dizajnera se odluče da popune ceo prostor koji imaju sa tekstom, slikama. Ovo nije najbolja opcija za svaki dizajn. Beli prostor oko logoa, od ključnog je značaja da se obezbedi najbolji mogući dizajn. Beli prostor pomaže da usmerite oko gde želite da se korisnici fokusiraju.

Jednostavnost

Kod većine poznatih kompanija logotipi i brendiranje su izuzetno jednostavni. Ali ako bolje pogledate kako su nastali svi divni i jednostavni znakovi vidite da se iza njih krije veliko razumevanje principa marke. I negde u dizajnu i najteže je napraviti jednostavne stvari koje u moru znakova nisu već vidjeni i korišteni.
Međutim, još nešto što treba da znate, da je svim tim jednostavnim ikonama trebalo vreme, da steknu takvu popularnost. Čak i ako napravite najbolju kombinaciju, kultni status dizajn može postići samo i ako vaš proizvod ispunjava svoj potencijal.

Originalnost i Zanimljivost

Ceo fokus brendiranja i stvaranje logoa za vašu kompaniju je da se stvori prepoznatljivost i originalnost. Kada vaši klijenti vide vaš logotip, oni će moći da kažu da je to vaša kompanija. Jednostavnim dizajnom obezbedićete prepoznatljivost, a ako želite i zanimljiv i originalan logotip vaš izbor mora imati uravnoteženu kombinaciju jednostavnog i komplikovanog.

Stvaranje loga i brendiranje nije lak zadatak. Logo bi trebalo da bude prijatan za oko i treba da bude jedinstvena predstava vašeg poslovanja. Potrebno je da radite sa nekim ko može da stvori prilagođeni dizajn koji govori vašim klijentima sve što im treba da znaju o vama jednim pogledom. Naši dizajn profesionalci mogu vam pomoći da dobijete najbolje moguće brendiranje za vašu kompaniju.